Friday, April 8, 2011

Terboaek dari LADANG???

tgk2 aku spell terbaitk tu macam mane???TERBOAEK...sbb cara nak sebut die TERBOAEK, bkn TERBAIK...TERBAIK tu bunyi die cam baik sgt..ni nak overla kirenye, so kite sebut TERBOAEK..tapi janganla skema sangat pi sebut satu-satu huruf...over!!! ok...apelling terbaik is not my point..

point aku adalah..what's with the TERBOAEK DARI LADANG thing???sejak 2, 3, 4 menjak ni aku asyik dengar orang sebut ayat tu..."orang tu sape?" tanye aku...well, orang tu adalah

  1. Afiza Khaleeda bt. Adnan--merangkap adikku yang amat kucingtaik(kucintai)..ilovemysisterthankyou...baru sat ni die sebut, on the way balik dari candle light dinner di Tesco..ok..xde candle pon...lampu flourescent warna putih adalah..cee, nak cakap foodcourt Tesco energy-savingla..pi daaa..watahell i'm crapping again.. Jajimaji(nama ganass die) banyak gila bapak(how i exaggerate) sebut ayat TERBOAEK DARI LADANG TU.....
  2. Zizan Raja Lawak----"e'eh, abang kau ke tina?"err...tolooonggg sikit...abang aku lagi comey dari Zizan walaupun hidung tak semancung dan setajam Zizan..Ya, masa ABPBH 2010(kalau tak tau ABPBH tu ape, nampak benor menipunyeee)ha...Abang Zizan(abg??eeuuwww) pun ade sebut ayat TERBOAEK DARI LADANG tu..
  3. err..........adelah orang laen yang tak begitu popular di sanubariku......
Ape itu TERBOAEK DARI LADANG(fuhhh!penat aku nak tekan caps lock, acronym sudeehh: TDL)???
kenapa ladang???kenapa tidak estet???kenapa tidak waterpark??kenapa tidak Wonderland??KENAPA LADANG???itulah persoalan yang utama menerjah di minda jahilku.......namun begitu, aku kemudiannya dikecewakan dengan jawapan sebegini:
    • "ok..meh aku tanya kau..kenapa  kerusi tu nama die kerusi??kenapa tak garpu?kenapa garpu itu garpu??kenapa tidak sudu??kenapa nama kau, aku dan bukan kau?kenapa nama aku kau,bukan aku??"etc etc etc....watahell??
    • "jawapan die...adalah..TERBOAEK DARI LADANGGG!! ye yeehh!!" itulah jawapan yang terbaik! dari orang yang paling 'baik' penah aku jumpe..
    • "err....aku rasa sebab kite semua ni berasal dari ladang..kite kan diciptakan daripada tanah..ladang kan penuh dengan tanah...seperti firman Allah swt yang berbunyi......................" blum die abes cakap aku dah buat muke pekasam aku..nak tau muke pekasam macam mane??nanti aku postkan cara-cara nak buat muke pekasam atina..simple dimple je...tapi aku tabik woo insan ni...kajian die buat pasal ayat TERBOAEK DARI LADANG ni sampai masuk bab agama...iyola, agama Islam tu kan syumul dan merangkumi segala aspek kehidupan..termasuklah ayat TERBOAEK DARI LADANG ni...ceee, promote Islam nampak..eh,haruslah!
    • "e'eh, ade ke ayat tu???sape cakap??HAHAHAHHAHAHAHAHH klakar gile beb!! weh,aku gune ayat tu jadi tagline aku untuk AF musim 10 bole??" ni yang aku nk sekeh ni...dahla satu, tak ikut kriteria jawapan yang aku nak..second, nampak sangat tak ikut media perkembangan semasa..woi budak! AF mana ada dah musim 10...musim 9 ni last...apa daa.
Itulah contoh-contoh jawapan yang paling 'bernas' aku dapat...nampaknya, aku kena jumpe pereka ayat TERBOAEK DARI LADANG ni...sebab aku tercari-cari, sebanyak elemen yang ada dalam dunia ni, kenapa ladang??akhirnye...aku memeras ugut kepala aku dan aku jumpa penyelesaiannya: GOOGLE..hahaha aku google google google..jumpelah ini:

Yang Terbaik Dari Ladang - Ariz ft Malique & Liyana Jasmay
yaa!! aku rasa lagu ini yang telah memberi impak maksima kepada penggunaan ayat TERBOAEK DARI LADANG tu....

mati-mati aku ingat ayat TERBOAEK DARI LADANG tu sebab nak menyamakan kite dengan spesies itu...terbaik dari spesies anak ayam ke, anak ikan ke, anak keldai ke, anak buaya darat ke...logikkan?

mati-mati juga aku ingatkan orang kita ni dah kemaruk dengan produk keluaran syarikat PETANI..
mas cotek PETANI!!

tapi, takde ayat ladang tu pon..

ape-ape pon...aku bukanlah terbaik dari ladang..walaupun aku ni kemaruk lembu,
TGK TU!! comey gila gila gila!

aku bukanlah dari habitat die...sebaliknya,aku ni....

TERBAIK DARI RAHIM IBU!!!




p/s: post ni bkn bertujuan nk condemn ayt terbaek dari ladang tu, in fact aku rasa agak comel ayat 
tuuu.....cuma, aku tak dapat nak faham kenapa ladang yang dipilih..
p/s 2 : (suke suki je buat p/s2..cam Playstation 2 lak gayenye).....cube kira brape bnyk ayat TERBOAEK
DARI LADANG yang aku tulis...wahahahah sapa cepat, aku bagi hadiah....jeng jeng jeng!





1 comment:

  1. ahaha,tina! post ni TERBOAEK DARI LADANG laa..XP

    ReplyDelete

U gotta problem wimme??